Uw zoekresultaten

Tien handige tips voor een snelle en goede verkoop van jouw huis

Gepost door admin op 31 mei 2021
0

Gefeliciteerd met je nieuwe woning. Om de financiering rond te krijgen hoef je alleen nog maar even snel je eigen huis verkopen, toch? In de huidige woningmarkt worden de meeste woningen inderdaad snel verkocht. Helaas is er altijd een woning die blijft hangen in de markt, omdat er net even niet is gedacht aan een optimale presentatie of een opgeruimd huis tijdens de bezichtigingen. Uiteraard ken je de klassieke versgebakken appeltaart, maar er is meer! Voorkom gedoe, teleurstelling en stress met deze handige tips.

Ruim je huis op

Zijn er dan mensen die hun huis niet opruimen voor een bezichtiging? Jazeker. Zo niet jij, want jij zorgt voor een keurig netjes opgeruimd huis, je hebt de stofzuiger en dweil door de woning gehaald en het ruikt lekker fris op het toilet. Heb je ook een tuin? Dan heb je even netjes alles aangeharkt en dat hoopje bladeren in de container gedaan.

Gooi je afval weg

Een fris huis verkoopt beter. Als je goed hebt opgeruimd, heb je een volle afvalbak. Voorkom nare geurtjes en gooi het afval even in de container buiten en vergeet de kleine afvalbakjes in het toilet en de badkamer niet!

Logeerpartijtje voor de poes

Hartstikke lief hoor, al die katten, honden, cavia’s en ratelslangen. Toch is het voor een succesvolle verkoop van je huis beter om ze tijdelijk ergens anders onder te brengen. Sommige mensen zijn allergisch en een rennende kat of hond leiden alleen maar af van waar de kijker echt voor komt; jouw huis.

Kachel aan, radio uit

Je snapt natuurlijk wel dat het niet echt prettig is om in een woning binnen te stappen waar het 14 graden Celsius is. Ook al heb je een energielabel A, potentiële kopers denken toch al gauw dat er wat mis is met de isolatie en vrezen een hoge energienota. Zet je verwarming dus aan voor je weggaat; graadje of 19 is prima.

Het is op zich helemaal geen gekke gedachte om te denken dat een stil huis wel erg stil is en zodoende de radio aan te zetten voor de kijkers. Toch raden we aan om je radio – en zeker je televisie – uit te zetten. Er geldt eigenlijk hetzelfde als voor de huisdieren; het leidt af.

Neutrale uitstraling

Het lijkt saai, maar het is beter om zoveel mogelijk prullaria, persoonlijke souvenirs en romantische foto’s van jullie samen op een strand alvast in een verhuisdoos te doen. Op die manier zorg je voor een neutrale, rustige uitstraling van jouw huis en dat verkoopt nou eenmaal beter, omdat kijkers soms moeite hebben om door jouw interieur heen te kijken. Het kan dan ook handig zijn om een styliste in te schakelen.

Licht

Zorg voor zoveel mogelijk licht in de woning. Niet dat je die ene TL-buis in de keuken nou per se aan moet zetten, maar doe je gordijnen en de luxaflex open en waar nodig het licht aan, bijvoorbeeld in de hal, op de overloop, in de berging of in de badkamer. Een licht woning, je raadt het al, draagt ook bij aan een snelle verkoop van jouw woning.

Achterstallig onderhoud

Verdient die ene muur nog een likje verf? Moet die grote lelijke struik nog uit de tuin? Wil je dat gebroken ruitje nog vervangen? Doe het allemaal voordat je je huis gaat verkopen, of in ieder geval voordat de fotograaf komt om foto’s te maken, zodat je ook online de best mogelijke indruk maakt. Dus laat die schilder, stukadoor, tuinman of dakdekker snel langskomen.

Presentatie

Voordat de daadwerkelijke bezichtigingen plaatsvinden, is de woning vaak op Funda te vinden. Daar begint de verkoop van je huis eigenlijk al, dus moet de presentatie daar al tip top in orde zijn. Een opgeruimd huis met een neutrale, rustige uitstraling en veel lichtinval zorgen voor de mooiste foto’s en een optimale presentatie. Leuke extra’s hierbij zijn een video en/of 360 graden foto’s. Zo krijgen de mogelijke kopers een nog beter beeld van jouw paleis.

Social media

Als het goed is, zorgt jouw verkopend makelaar voor een mooi bericht op social media. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met Facebook, Instagram, Tik Tok, Snapchat of wat je favoriete kanaal dan ook mag zijn. Hoe meer mensen weten dat jouw huis te koop staat, hoe beter. Misschien kent net die ene vage vriend van de tennisvereniging de juiste koper. Extra leuk, het is gratis promotie.

Vraagprijs

Last but not least, de vraagprijs. De vraagprijs is bepalend voor de hoeveelheid en het type kijkers dat op jouw huis afkomt. Een vraagprijs stel je altijd in overleg met je makelaar vast die daar, op basis van zijn ervaring en kennis van de markt, een goed advies over kan uitbrengen. Een lagere vraagprijs lokt meer kijkers naar je woning, wat een positief effect kan hebben op je uiteindelijke verkoopprijs.

Nu hoef je inderdaad alleen nog maar de financiering rond te krijgen, want met deze tien tips is het verkopen van jouw huis een makkie. Heb je trouwens al nagedacht over een makelaar?

Vergelijk aanbiedingen

×

Hallo!

Neem contact met ons op via WhatsApp. Ook kunt u contact opnemen met de mail via info@vansantendehoog.nl

× Hoe kan ik je helpen?